Hoppa till sidans innehåll

Pelle Melin berättar om Kvadrat Tech

Vi träffar Pelle Melin som berättar om Kvadrats kommande satsning på den nya tekniska marknaden.

Pelle Melin ansvarar för Kvadrats nya satsning inom Tech.

Pelle Melin ansvarar för Kvadrats nya satsning inom Tech.

Hej Pelle, vad har du på gång?

− Kvadrat är på gång att göra en satsning med ett nytt bolag på den nya tekniska marknaden. En gång i tiden stod teknikkompetenser för hälften av Kvadrats omsättning. Nu sker ett teknikskifte på marknaden, mot ökad digitalisering och automation och den rörelsen det ger stora fördelar när vi nu startar något nytt. Många företag håller på att förflytta sin affär in i den nya digitala världen. De behöver hjälp av en partner med bred branscherfarenhet som kan dela med sig av sin kunskap om digitaliseringsförflyttningar med hjälp av ny teknik.

Vad kommer Kvadrat Tech att kunna hjälpa kunderna med?

− Vi ligger i framkant i den nya vågen av tekniska lösningar, där jobbar vi proaktivt med de mest spännande kunderna och hjälper dem att skapa värde i sina affärskritiska projekt och verksamhetsdelar. Genom att inte bara erbjuda seniora specialister inom tekniska discipliner utan även hjälpa kunden med genomlysningar, workshops och förstudier kan vi så att säga hålla dem i handen under hela resan. Vi är ett bolag som verkligen förstår kundens affär och förflyttning, inte bara en leverantör av specialiserade teknikkonsulter.

Kunder som är på väg att implementera ny teknik i gamla produktlösningar kommer att älska oss.

Affärsmodellen ser ut så här - vi börjar med inspirations- och workshop-möten med fokus på affärsnyttan inom digitalisering men med hjärtat hos tekniken. Det kan handla om olika typer av hybrid-cloudlösningar och digital twins och gärna rollen som Digital Solution Designer, DSD. Vi kommer att göra allt från utredningar, teknik och arkitektur till funktionell design. Den vanligaste förflyttningen för kunderna handlar om att digitalisera assets (Asset Management).

Vilka kunder kommer vara intresserade av Kvadrat Tech?

− Alla kunder som håller på med någon förflyttning in i den digitala affären kommer att vara intresserade av oss. Vi har bred branschkunskap och kombinerar den med djup teknisk specialistkompetens att dela med oss av. Man kan säga att kunder som är på väg att implementera ny teknik i gamla produktlösningar kommer att älska oss, det är vår passion.

Kvadrat Tech kommer att finnas i Stockholm, hur blir det för kunder i andra delar av landet?

− Vår plan är att starta upp i Stockholm där det finns många spännande kunder i olika branscher för att sedan även jobba vidare i resten av landet. Vi tjuvstartade faktiskt med kunder i södra Sverige redan i höstas.

Hur ser planerna ut framåt?
− Vi är proaktiva och tjuvstartade som sagt redan i höstas. Tyngdpunkten låg då på att prospektera upp så många kunder som möjligt och skapa en egen uppfattning av hur marknadens behov av kompetenser och hjälp ser ut.

Kulturen inom Kvadrat är den stora framgångsmotorn.

− Därefter har vi påbörjat rekrytering på ett proaktivt och uppsökande sätt för att hitta nya kandidater som vill hänga med oss. Vi ser att vi ökar våra möjligheter att attrahera rätt personer genom att ha ett separat bolag för Tech.

Vi genomför sedan i höstas inspirationsföreläsningar hos nya och gamla kunder, helt utan ersättning, det har blivit väldigt populärt. Det har spridit sig så vi har nu fullt upp med att träffa kunder och missionera. Fantastiskt kul både för oss och kunderna. Vi har även startat en teknikskola internt för att fånga upp nya trender och dela med oss av dem till våra nära och kära på Kvadrat.

När är den officiella starten?

− Vi drar igång 1 februari!

Du har varit ett år på Kvadrat - hur har det varit och vad är skillnaden med Kvadrat?

− Det har varit en spännande tid! Vi är ju inget vanligt konsultbolag, utan Sveriges största nätverk för nördiga entreprenörer som har specialiserat sig inom olika områden. Jag har 25-årig erfarenhet av den traditionella konsultbranschen. Därför tog lite tid för mig att landa i Kvadrats upplägg och den fantastiska livs- och yrkeskvalitet som vi erbjuder alla anslutna. Kulturen inom Kvadrat är den stora framgångsmotorn.

För kunder är skillnaden med Kvadrat att vi erbjuder folk som är specialiserade och passionerat engagerade i olika tekniker och kompetensområden. Det är något som våra kunder verkligen uppskattar som ett nytt och fräscht erbjudande. Inte bara vanliga CV-konsulter, utan något mycket mer och personligt.

Tack Pelle!

Är du nyfiken på hur ny teknik kan förändra din verksamhet/affär? Kontakta Kvadrat Tech.

Vill du också köra eget och arbeta med teknik i framkant? Läs mer här

Per Melin
0709-862222
per.melin@kvadrat.se

Kvadrat i siffror

 • 593

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 346

  Kunder senaste året

 • 76/100

  Nöjd kund-index

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning